Οδηγίες για την εφαρμογή anyquestion.mysch.gr

Η web εφαρμογή anyquestion.mysch.gr είναι μια εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει στις τηλεδιασκέψεις μας ώστε να έχουμε καλύτερη ανατροφοδότηση από τους μαθητές μας.

Οδηγίες για την εφαρμογή anyquestion.mysch.gr

Μερική Έκλειψη Σελήνης

     Μερική έκλειψη σελήνης και πανσέληνος απόψε, τρίτη 16-7-2019. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από την περιοχή μας με το ποσοστό του σεληνιακού δίσκου που θα εισέλθει στη σκιά της γης να φτάνει, στην κορύφωσή του, στο 60% περίπου. Η σελήνη θα εισέλθει στην παρασκιά της γης στις 21:43 ενώ στην σκιά της γης θα εισέλθει στις 23:00. Η έκλειψη θα φτάσει στο μέγιστό της στις 00:30, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και θα τελειώσει στις 2:00 το πρωί της τετάρτης. Παράλληλα με την έκλειψη θα έχουμε και την πανσέληνο του Ιουλίου. Αν ο ουρανός είναι καθαρός το φαινόμενο θα είναι εύκολα παρατηρήσιμο με γυμνά μάτια στον νοτιοανατολικό ουρανό 30ο  περίπου πάνω από τον ορίζοντα.

       Αυτή θα είναι η τελευταία έκλειψη σελήνης που θα είναι ορατή από την Ελλάδα για το 2019. Η  επόμενη, ορατή από την Ελλάδα, μερική έκλειψη θα είναι τον Μάιο του 2022, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025 για την επόμενη ολική έκλειψη που θα είναι ορατή από την Ελλάδα.